Συμβουλές για μετακόμισηΕάν μετακομίζετε για πρώτη φορά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι πιο δύσκολο από όσο νομίζατε. Για ένα πράγμα, είναι πολύ διαφορετικό από το να φύγεις από το σπίτι των γονιών σου και να μπεις στο πρώτο σου διαμέρισμα. Όταν έχεις το δικό σου χώρο και πρέπει να μεταφερθείς σε έναν άλλο, συνειδητοποιείς ότι η μετακόμιση δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Γι’αυτό, σας προσφέρουμε 6 συμβουλές για μετακόμιση που θα σας βοηθήσουν να απλοποιήσετε αυτή τη δύσκολη για αρκετούς διαδικασία.

 

  1. Κάντε μία λίστα με τα πράγματα που χρειάζεται να κάνετε

Με τον ίδιο τρόπο που μια λίστα αγορών μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να αγοράσετε κάτι εις διπλούν ή να ξεχάσετε τα απαραίτητα, μια λίστα εργασιών μετακόμισης θα σας εξασφαλίσει ότι θα παραμείνετε οργανωμένοι. Πριν ασχοληθείτε με τα προσωπικά σας αντικείμενα ή ακόμα και πριν ετοιμάσετε το πρώτο σας κουτί, γράψτε ένα σαφές σχέδιο δράσης για κάθε δωμάτιο. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να πάρετε μια ιδέα για τα υλικά συσκευασίας που θα χρειαστείτε, αλλά και πόση ακριβώς δουλειά θα χρειαστείτε, δίνοντάς σας άφθονο χρόνο για να ξεκαθαρίσετε τα πράγματά σας και να προετοιμαστείτε για την ημέρα της μετακόμισης.

  1. Επικοινωνήστε με τη μεταφορική εταιρεία όσο πιο νωρίς γίνεται

Αν έχετε αποφασίσει να αναθέσετε τη μετακόμιση σε κάποια μεταφορική εταιρεία, γλιτώστε το περιττό άγχος αργότερα προγραμματίζοντας όσο το δυνατόν νωρίτερα την ανάθεση στη μεταφορική εταιρεία της επιλογής σας για να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν γνωρίζετε ακριβώς πόσα πράγματα μετακινείτε, εφόσον παρέχετε πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος του σπιτιού από το οποίο μετακομίζετε και την τοποθεσία στην οποία μετακομίζετε, μπορείτε να προχωρήσετε σε προσφορά. Συνεννοηθείτε με τη μεταφορική εταιρεία καθώς ετοιμάζετε τα πράγματά σας για να την ενημερώνετε για την ποσότητα των αντικειμένων που θα μετακινήσετε εκείνη την ημέρα.

  1. Ξεκινήστε το πακετάρισμα το συντομότερο δυνατό

Η διαδικασία του αδειάσματος του σπιτιού σας και η τοποθέτηση των αντικειμένων σε κουτιά θα είναι πάντα μια πιο χρονοβόρα εργασία απ’ότι περιμένετε, γι’ αυτό ξεκινήστε το συντομότερο δυνατό. Ξεκινήστε με τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, όπως τα εποχιακά ρούχα ή τις συσκευές κουζίνας και ξεκινήστε πρώτα με τα δωμάτια που χρησιμοποιείτε λιγότερο, για να εξοικονομήσετε χρόνο. Όσο περισσότερο προβάδισμα αποκτάτε, τόσο πιο ομαλή θα είναι η διαδικασία.

  1. Ξεχωρίστε τα πράγματά σας με βάση αυτά που χρειάζεστε και αυτά που δεν είναι απαραίτητα

Μία από τις πιο χρήσιμες συμβουλές για μετακόμιση είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν παίρνετε μαζί σας τίποτα που δεν χρειάζεστε πλέον. Μειώστε σημαντικά το άγχος και τον φόρτο εργασίας σας αποσυμφορώντας τη λίστα των αντικειμένων σας προτού μπείτε στο στάδιο της συσκευασίας, που σημαίνει να καταλάβεις τι να πετάξεις, να κρατήσεις, να πουλήσεις ή να δωρίσεις. Μελετήστε διεξοδικά τη διαρρύθμιση και τη χωρητικότητα του νέου σας σπιτιού, ώστε να απαλλαγείτε από κάθε έπιπλο που δεν ταιριάζει ή ξέρετε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε. Αντικείμενα τα οποία δεν είστε σίγουροι ότι θα θέλατε να πάρετε μαζί σας δε χρειάζεται να τα συμπεριλάβετε απαραίτητα ώστε να προσθέσουν περιττό βάρος. Ιδιαίτερα στις μετακομίσεις μεγάλων αποστάσεων, το βάρος έχει σημασία.Συμβουλές για μετακόμιση

5. Τοποθετήστε ετικέτες σε κάθε κουτί

Αυτή η πρόταση κοινής λογικής παραβλέπεται πολύ εύκολα στη φρενίτιδα της κίνησης. Αλλά όταν μείνετε μπροστά σε ένα νέο σπίτι που είναι γεμάτο με μπεζ κουτιά χωρίς καμία πληροφορία σχετικά με το τι βρίσκεται μέσα στο καθένα από αυτά, θα χαρείτε πολύ που αφιερώσατε χρόνο για να γράψετε τα περιεχόμενα σε κάθε κουτί. Χρησιμοποιήστε ένα διάφανο μαρκαδόρο και δημιουργήστε τη λίστα κατά μήκος των πλευρών του κουτιού, καθώς θα είναι ευκολότερο να τα δείτε όταν είναι στοιβαγμένα.

  1. Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τους μεταφορείς και βεβαιωθείτε ότι έχουν χώρο στάθμευσης

Η διαδικασία αυτή θα εξαρτηθεί από την αφετηρία και τον προορισμό της μετακόμισης. Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα προσφέρουν ασφάλεια τόσο σε εσάς, όσο και στους μεταφορείς, αλλά και τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει επίσης να δείτε εάν μπορείτε να κρατήσετε χώρο για το κινούμενο φορτηγό μπροστά από το κτίριο. Εάν βρίσκεστε σε ένα σπίτι, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει περιθώριο κίνησης στο δρόμο για το κινούμενο φορτηγό ή έναν ελεύθερο χώρο στο δρόμο για αυτό.

Γενικότερα, εάν έχετε ένα οργανωμένο σχέδιο για τη διαδικασία μετακόμισης, αυτή θα κυλήσει αρκετά ομαλά. Χρησιμοποιώντας αυτές τις συμβουλές για μετακόμιση, μπορείτε να μειώσετε λίγο από το επιπλέον άγχος που συνεπάγεται η διαδικασία αυτή και να μεταβείτε εύκολα στο νέο σας σπίτι!